Toscani en Keytoe getrouwd

Persbericht

Digitaal servicebureau Toscani heeft ja gezegd tegen Keytoe. Keytoe heeft daarmee een meerderheidsbelang in stadgenoot Toscani genomen. Hiermee voegt Keytoe veel kwaliteit toe op het gebied van techniek, service en creativiteit. Toscani blijft onder haar eigen naam en management opereren.

Keytoe is een digitaal bureau; sterk in het ontwikkelen van digitale concepten en het implementeren van marketingprocessen bij bedrijven als FBTO, D-Reizen, Friesland Campina, Batavia Stad en Van der Valk. Met de komst van Toscani groeit het totaal aantal medewerkers naar 25 in Maassluis.

taart-eters-e1473782873300

v.l.n.r. Patrick Steenks en Cedric Muchall (Keytoe), Randolph Plomp (Toscani)

Toscani is al een relatief volwassen speler in de markt, met 15 jaar ervaring in de digitale sector. Hun kracht ligt in het uitstekend servicen van hun klanten. Dat zorgt er ook voor dat de meeste klanten al jaren trouw zijn aan Toscani. Cedric Muchall, directeur Keytoe, daarover: “De klantgerichtheid van Toscani is voor ons de belangrijkste overweging geweest een belang in het bedrijf te nemen. Zij hebben veel klanten die 5, 10 en zelfs 15 jaar klant zijn. Wij kunnen leren van de servicecomponent van Toscani. Zij wilden verder met ons, vanwege onze vooruitstrevende oplossingen en onze ambitie om uit te groeien tot een speler van formaat.”

Samenwerking

“Voor veel klantrelaties was al duidelijk dat er iets speelde. We hadden het de afgelopen maanden over een verloving”, aldus Muchall. “Vandaar dat we voor de gelegenheid de trouwpakken maar uit de kast hebben getrokken.” Randolph Plomp, oprichter en directeur van Toscani: “Onze bedrijven vullen elkaar sterk aan. We werken al een paar maanden nauw samen en zullen ondanks ons huwelijk onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Naar onze huidige klanten toe moet duidelijk zijn dat wij door onze samenwerking meer ‘body’ hebben, zonder dat de eigenheid van Toscani verloren gaat”. Randolph Plomp blijft aan als directeur van Toscani. “Veel klanten waarderen de persoonlijke band die ze al jaren met onze medewerkers hebben. Die blijft bestaan.” Zonder Keytoe zou Toscani een gezond bedrijf met acht medewerkers zijn gebleven, maar nu zijn er groeimogelijkheden.

11-web

Grootste in de regio

Muchall: “Toscani vult Keytoe aan op zowel technisch, als offline terrein met specialistische kennis. Gecombineerd zijn we sterker en realiseren we nog slimmere ‘customer journeys’. In de driehoek tussen Hoek van Holland, Rotterdam en Den Haag zijn we het grootste bureau dat zich volledig richt op de nieuwe media. De komst van Toscani geeft ons de mogelijkheid om onszelf sneller landelijk te profileren. Uitbreiding naar Rotterdam en Amsterdam volgt snel, maar Maassluis blijft ‘ons thuis’.”

Toscani blijft zelfstandig opereren onder leiding van Randolph Plomp, met steun van het management van Keytoe. Lennard Toma, de organisatiepsycholoog van Keytoe treedt op als bruggenbouwer tussen de twee organisaties. Toma: “Keytoe heeft een democratische bedrijfsstructuur, waarbinnen alle medewerkers ondernemers zijn. We kunnen bijvoorbeeld zonder tussenkomst van een directeur mensen aannemen of zoveel vakantiedagen verzilveren als we willen – it’s better to ask forgiveness than permission. Keytoe zit vol unieke snoepjes, die eigenlijk te weinig bekend zijn. Bij Toscani zijn ze gestructureerder. We gaan van elkaar leren en er samen voor zorgen dat we in alles het mooiste bureau van Nederland ademen”.

Toekomst

Ten slotte zegt Muchall: “We weten dat we de komende tien jaar veel te doen zullen hebben. Keytoe en Toscani zijn beide heel goed in data. Als je die data leert om zichzelf te interpreteren door ze een stukje kunstmatige intelligentie mee te geven, kunnen we nieuwe ‘customer journeys’ creëren, die zichzelf automatisch optimaliseren. Wat die ontwikkelingen betreft lopen we voorop, maar we houden tegelijk rekening met het heden waarin we het ook moeten blijven waarmaken. Vandaar dat we regelmatig zeggen: We zitten heel erg met onze poten in vandaag en met ons hoofd in de toekomst.”Meer weten?

Bel voor inlichtingen of voor het maken van een afspraak met een van de betrokken personen, via 010-5922777. Voor fotomateriaal betreft dit onderwerp in de juiste resolutie: stuur een mailtje naar info@toscani.nl. Plaatsen of verspreiden maar. Geen horen, zien en zwijgen dus. We love you.

8-web