Toscani en Keytoe getrouwd

Persbericht

Digitaal servicebureau Toscani heeft ja gezegd tegen Keytoe. Keytoe heeft daarmee een meerderheidsbelang in stadgenoot Toscani genomen. Hiermee voegt Keytoe veel kwaliteit toe op het gebied van techniek, service en creativiteit. Toscani blijft onder haar eigen naam en management opereren.

Keytoe is een digitaal bureau; sterk in het ontwikkelen van digitale concepten en het implementeren van marketingprocessen bij bedrijven als FBTO, D-Reizen, Friesland Campina, Batavia Stad en Van der Valk. Met de komst van Toscani groeit het totaal aantal medewerkers naar 25 in Maassluis.

taart-eters-e1473782873300

v.l.n.r. Patrick Steenks en Cedric Muchall (Keytoe), Randolph Plomp (Toscani)

Toscani is al een relatief volwassen speler in de markt, met 15 jaar ervaring in de digitale sector. Hun kracht ligt in het uitstekend servicen van hun klanten. Dat zorgt er ook voor dat de meeste klanten al jaren trouw zijn aan Toscani. Cedric Muchall, directeur Keytoe, daarover: “De klantgerichtheid van Toscani is voor ons de belangrijkste overweging geweest een belang in het bedrijf te nemen. Zij hebben veel klanten die 5, 10 en zelfs 15 jaar klant zijn. Wij kunnen leren van de servicecomponent van Toscani. Zij wilden verder met ons, vanwege onze vooruitstrevende oplossingen en onze ambitie om uit te groeien tot een speler van formaat.”

Samenwerking

“Voor veel klantrelaties was al duidelijk dat er iets speelde. We hadden het de afgelopen maanden over een verloving”, aldus Muchall. “Vandaar dat we voor de gelegenheid de trouwpakken maar uit de kast hebben getrokken.” Randolph Plomp, oprichter en directeur van Toscani: “Onze bedrijven vullen elkaar sterk aan. We werken al een paar maanden nauw samen en zullen ondanks ons huwelijk onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Naar onze huidige klanten toe moet duidelijk zijn dat wij door onze samenwerking meer ‘body’ hebben, zonder dat de eigenheid van Toscani verloren gaat”. Randolph Plomp blijft aan als directeur van Toscani. “Veel klanten waarderen de persoonlijke band die ze al jaren met onze medewerkers hebben. Die blijft bestaan.” Zonder Keytoe zou Toscani een gezond bedrijf met acht medewerkers zijn gebleven, maar nu zijn er groeimogelijkheden.

11-web

Grootste in de regio

Muchall: “Toscani vult Keytoe aan op zowel technisch, als offline terrein met specialistische kennis. Gecombineerd zijn we sterker en realiseren we nog slimmere ‘customer journeys’. In de driehoek tussen Hoek van Holland, Rotterdam en Den Haag zijn we het grootste bureau dat zich volledig richt op de nieuwe media. De komst van Toscani geeft ons de mogelijkheid om onszelf sneller landelijk te profileren. Uitbreiding naar Rotterdam en Amsterdam volgt snel, maar Maassluis blijft ‘ons thuis’.”

Toscani blijft zelfstandig opereren onder leiding van Randolph Plomp, met steun van het management van Keytoe. Lennard Toma, de organisatiepsycholoog van Keytoe treedt op als bruggenbouwer tussen de twee organisaties. Toma: “Keytoe heeft een democratische bedrijfsstructuur, waarbinnen alle medewerkers ondernemers zijn. We kunnen bijvoorbeeld zonder tussenkomst van een directeur mensen aannemen of zoveel vakantiedagen verzilveren als we willen – it’s better to ask forgiveness than permission. Keytoe zit vol unieke snoepjes, die eigenlijk te weinig bekend zijn. Bij Toscani zijn ze gestructureerder. We gaan van elkaar leren en er samen voor zorgen dat we in alles het mooiste bureau van Nederland ademen”.

Toekomst

Ten slotte zegt Muchall: “We weten dat we de komende tien jaar veel te doen zullen hebben. Keytoe en Toscani zijn beide heel goed in data. Als je die data leert om zichzelf te interpreteren door ze een stukje kunstmatige intelligentie mee te geven, kunnen we nieuwe ‘customer journeys’ creëren, die zichzelf automatisch optimaliseren. Wat die ontwikkelingen betreft lopen we voorop, maar we houden tegelijk rekening met het heden waarin we het ook moeten blijven waarmaken. Vandaar dat we regelmatig zeggen: We zitten heel erg met onze poten in vandaag en met ons hoofd in de toekomst.”Meer weten?

Bel voor inlichtingen of voor het maken van een afspraak met een van de betrokken personen, via 010-5922777. Voor fotomateriaal betreft dit onderwerp in de juiste resolutie: stuur een mailtje naar info@toscani.nl. Plaatsen of verspreiden maar. Geen horen, zien en zwijgen dus. We love you.

8-web

WordPress installeren, snel, sneller, snelst

Als WordPress developer heb je vaak een nieuwe WordPress installatie nodig. Een WordPress installatie opzetten is simpel, en relatief tot andere content management systemen heel snel. Zo snel dat de kreet “our famous 5-minute installation” in het leven is geroepen. Nou is die 5 minuten wat overdreven als je puur naar het installatieproces kijkt, maar voordat je echt de code in kan duiken om van een kale installatie jouw website te maken ben je wel iets verder: Je hebt de WordPress latest.zip nodig, deze moet je uitpakken, je maakt een nieuwe database op je localhost, download het thema of je favoriete starter theme, een aantal plugins en je moet de instellingen nalopen. Alles bij elkaar doe je hier rustig een half uur over, elke keer weer. Kan dat niet sneller?

Continue reading…

Makkelijk redirecten met Opencart 2.0

Iedereen die zijn huidige webshop vervangt voor een nieuwe komt er niet onderuit; Redirects. Een redirect is simpel gezegd het doorsturen van de gebruiker van de oude locatie naar de nieuwe locatie. Dit gebeurt met een zogenaamde 301 Moved Permanently redirect. Want doe je dit niet, dan komt die vervelende 404 Page Not Found – melding in beeld. Dat wil je zien te voorkomen, want dit kan je zoekmachine positie flink schaden.

Continue reading…

Wat vindt Google van jouw website op een mobiel?

Google heeft officieel aangekondigd dat ze vanaf 21 april 2015 websites controleren op mobiele bruikbaarheid en dit meenemen in de beoordeling. Dus; als je website is voorbereid voor weergave en gebruik op mobiele devices, zal hij beter worden gevonden.

De resultaten die je tijdens het zoeken in Google op je mobiel zal krijgen, zullen dus altijd gebruiksvriendelijk zijn. Een logische aanpassing in de tijd dat een nieuwe website standaard responsive moet worden opgeleverd, vinden wij. Zeker als je weet dat 50% van al het internetverkeer in Nederland via een mobiel device gaat. Dit heeft grote gevolgen voor veel sites die niet responsive, of anderszijds voor mobiel voorbereid zijn.

Continue reading…

Wat is Composer

Bij het ontwikkelen van een project komt de nodige programmeercode kijken. Hierbij kan je als programmeur ervoor kiezen om elke regel zelf te schrijven. Dit kost ontzettend veel tijd (en dus ook geld). Helaas ben je er dan nog niet.

Zoals vrijwel alles in de computerwereld staat PHP (de door ons meest gebruikte programmeertaal) niet stil. Vele functies worden geüpdatet of zelfs als ‘oud’ aangemerkt. Het is dus nodig om je code up to date te houden. Daarnaast moet de code regelmatig getest (bijvoorbeeld unit test) en/of uitgebreid worden. Oftewel: veel tijd en kosten.

Continue reading…